Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Aanmelden
Arbitrage Aangepast Judo
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
21-2-2008
Scheidsrechters gezocht!

Durf jij beslissingen te nemen? Dan reserveren wij voor jou de beste plaats bij de judowedstrijden! Daar waar judo staat, geldt dit natuurlijk ook voor jiu-jitsu.

Ben je judoliefhebber en wil je altijd op de eerste rang zitten? Dat kan als judoscheidsrechter bij de Judo Bond Nederland! Als judoscheidsrechter leid je wedstrijden tot een goed eind en zie je erop toe dat de juiste winnaar de mat verlaat. Dat kan omdat je de expert bent op het gebied van de geldende regels en afspraken. In een split second analyseer je het judo, neem je besluiten en werkt daarbij zorgvuldig samen met je collega’s. Superuitdagend en bijzonder werk. Naast verstand van judo vergt het specifieke competenties als leiderschap, besluitvaardigheid en stressbestendigheid. Maar dit is slechts een greep uit de benodigde capaciteiten.

In vier cursusdagen en een stage wordt je hiermee op weg geholpen, waarna het echte werk kan beginnen. Het succesvol afronden van theorie- en praktijkexamen levert de bevoegdheid op om namens de JBN als scheidsrechter te fungeren. Een functie waar niemand omheen kan en die van cruciaal belang is voor het wedstrijdjudo. Denk jij dat je het aankunt? Treuzel dan niet en start met de waardevolle en fantastische hobby van het scheidsrechteren.

Belangrijk werk waar voor de sport veel vanaf hangt, maar daarnaast is het vooral ook een leuke hobby. Als scheidsrechter maak je onderdeel uit van een selecte groep professionals die dezelfde passie delen. Tweemaal per jaar komen zij bijeen om door hun scheidsrechterscommissie op de hoogte te worden gehouden van de laatste ontwikkelingen. Daaromheen bepaalt een scheidsrechter zelf in welke mate hij zijn hobby invult. Sommigen staan slechts enkele malen per jaar op de mat. Anderen hebben de smaak zo te pakken dat ze elk weekend op de mat staan. Terwijl sommigen meer dan genoeg plezier hebben met jeugdjudo in de regio, kan het niveau voor anderen niet hoog genoeg zijn. Op basis van wensen en talenten worden scheidsrechters begeleid in hun ambitie en scheidsrechtercarrière. Een omgeving dus waarin prima aan persoonlijke competenties gewerkt kan worden, dat niet alleen heel leerzaam is, maar ook goed van pas kan komen in het dagelijkse leven.

Ook geïnteresseerd om judoscheidsrechter te worden? Ben je minstens 16 jaar en heb je minimaal de bruine band? Aarzel dan niet en meld je aan voor de scheidsrechtercursus! Dat is mogelijk door het onderstaande formulier in te vullen en op te sturen!

Voor meer informatie kan eveneens een mail worden gestuurd naar het bondsbureau, Sigrid van der Toorn, s.vandertoorn@jbn.nl, met een CC naar de Nationale Scheidsrechterscommissie Judo (NSCJ). Ook kun je je aanmelden bij de Districts Scheidsrechterscommissie (DSCJ) in je eigen district. 

Hier kunt u zich aanmelden!

 

 
20-5-2018 | 7 scheidsrechters en hoofd Arbitrage geslaagd voor VI Licentie!
Onder leiding van de IBSA cursusleider Dave Stanley hebben 7 scheidsrechters en hoofd Arbitrage hun VI (Visual Impared / visueel beperkt) licentie behaald.
Lees meer »
26-1-2018 | Update Spelregels per 1 februari 2018
Per 1 februari gaan we aan de slag met de nieuwe spelregels. Bijgaande presentatie vormde de basis voor bijscholing van coaches en scheidsrechters.
Lees meer »
13-11-2017 | scheidsrechters geslaagd voor licentie 3A
Geslaagd voor licentie 3A
Lees meer »
30-8-2017 | IBSA licentie behaald door JBN scheidsrechter.
Jenny Koster in bezit van de IBSA (International Blind Sport Federation) licentie.
Lees meer »
11-5-2017 | Judolink, opvolger van Judomasterz
Vanaf dit jaar kent Judo Bond Nederland (JBN) een opvolger van de spelregeltool Judomasterz: Judolink. Een tool om de spelregelkennis van alle sporters en belanghebbenden van de judosport te vergroten. In 2015 heeft de JBN in samenwerking met NOC*NSF in het projectplan ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ de website Judomasterz...
Lees meer »
8-5-2017 | Scheidsrechters geslaagd voor nationale licentie
Op zaterdag 8 april 2017 vonden de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar plaats in Leek. Tijdens het toernooi in de Groningse plaats hebben drie scheidsrechters het examen niveau 4 afgenomen. Drie scheidsrechters zijn geslaagd voor het examen en ontvangen een nationale licentie...
Lees meer »
1-2-2017 | Videovoorbeelden pilot nieuwe regels beschikbaar
Tijdens het IJF seminar in Baku zijn videovoorbeelden gebruikt om situaties te verduidelijken. Dit zijn ook de beelden die gebruikt zijn tijdens de scholingen voor trainers, coaches, judoka's en scheidsrechters. De eerste 105 beelden zijn voorzien van een review.
Lees meer »
 

 
11-3-2018  |  scheidsrechters geslaagd voor Nationaal examen
11-3-2018  |  JAARVERSLAG NSCJ 2017
19-12-2017  |  JAARVERSLAG NSCJ 2016
3-10-2016  |  Start week van de scheidsrechter tijdens het NK Judo 2016!
12-8-2016  |  Applicatiecursus judoscheidsrechter gaat weer van start.
21-2-2016  |  Aangescherpte regels haardracht
16-10-2015  |  Harald en John geslaagd voor Continentaal examen
26-6-2015  |  Arbitragemonitor 2015
26-3-2015  |  IJF Coach & Referee Seminar Malaga 2015
21-2-2015  |  4 nieuwe Nationale Scheidsrechterlicenties

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors