Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Aanmelden
Arbitrage Aangepast Judo
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
29-2-2008
Wervingscampagne scheidsrechters gestart

Vijftien sportbonden en NOC*NSF gaven 27 februari in het Huis van de Sport in Nieuwegein het startschot voor een landelijke wervingscampagne, die deel uitmaakt van het Masterplan Arbitrage, om nieuwe arbiters op te sporen. Speciale gasten in Nieuwegein zijn de toparbiters die deze zomer afreizen naar de Olympische Spelen in Beijing, waaronder judoscheidsrechter Henk Plugge (Foto's: Judogalery4all.nl). De sport is op zoek naar 50.000 nieuwe scheidsrechters. Zij moeten ervoor zorgen dat bijvoorbeeld voetbal, hockey, waterpolo, maar ook autoracen en judo mooi blijven om te doen én te bekijken. Stevige persoonlijkheden dus, die zich met liefde inzetten voor 'hun' sport.

De sport heeft te maken met een nijpend tekort aan gekwalificeerde scheidsrechters. Dit opgeteld bij imagoproblemen en onsportief gedrag van spelers, coaches en publiek maakt dat steeds minder mensen warmlopen voor deze functie. Tegelijkertijd is er het besef dat de competitiesport niet serieus kan worden beoefend zonder de 'scheids'.

Het Masterplan Arbitrage is er op gericht scheidsrechters te werven uit verschillende bevolkingsgroepen. Door hen goed op te leiden, te begeleiden en ervoor te zorgen dat het er bij de wedstrijden weer sportiever aan toegaat, wordt de functie aantrekkelijker. Niet alleen op, maar ook rond de tatami.

Vanaf vandaag kunnen toekomstige scheidsrechters en juryleden alle informatie over opleiding en begeleiding per sport ook vinden op de nieuwe website www.scheidsrechterworden.nl! Alle informatie over arbitrage binnen de JBN is ook opvraagbaar via www.jbn.nl/arbitrage.
Lees hier het interview met Henk Plugge in de Trouw

 

 
20-5-2018 | 7 scheidsrechters en hoofd Arbitrage geslaagd voor VI Licentie!
Onder leiding van de IBSA cursusleider Dave Stanley hebben 7 scheidsrechters en hoofd Arbitrage hun VI (Visual Impared / visueel beperkt) licentie behaald.
Lees meer »
26-1-2018 | Update Spelregels per 1 februari 2018
Per 1 februari gaan we aan de slag met de nieuwe spelregels. Bijgaande presentatie vormde de basis voor bijscholing van coaches en scheidsrechters.
Lees meer »
13-11-2017 | scheidsrechters geslaagd voor licentie 3A
Geslaagd voor licentie 3A
Lees meer »
30-8-2017 | IBSA licentie behaald door JBN scheidsrechter.
Jenny Koster in bezit van de IBSA (International Blind Sport Federation) licentie.
Lees meer »
11-5-2017 | Judolink, opvolger van Judomasterz
Vanaf dit jaar kent Judo Bond Nederland (JBN) een opvolger van de spelregeltool Judomasterz: Judolink. Een tool om de spelregelkennis van alle sporters en belanghebbenden van de judosport te vergroten. In 2015 heeft de JBN in samenwerking met NOC*NSF in het projectplan ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’ de website Judomasterz...
Lees meer »
8-5-2017 | Scheidsrechters geslaagd voor nationale licentie
Op zaterdag 8 april 2017 vonden de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar plaats in Leek. Tijdens het toernooi in de Groningse plaats hebben drie scheidsrechters het examen niveau 4 afgenomen. Drie scheidsrechters zijn geslaagd voor het examen en ontvangen een nationale licentie...
Lees meer »
1-2-2017 | Videovoorbeelden pilot nieuwe regels beschikbaar
Tijdens het IJF seminar in Baku zijn videovoorbeelden gebruikt om situaties te verduidelijken. Dit zijn ook de beelden die gebruikt zijn tijdens de scholingen voor trainers, coaches, judoka's en scheidsrechters. De eerste 105 beelden zijn voorzien van een review.
Lees meer »
 

 
11-3-2018  |  scheidsrechters geslaagd voor Nationaal examen
11-3-2018  |  JAARVERSLAG NSCJ 2017
19-12-2017  |  JAARVERSLAG NSCJ 2016
3-10-2016  |  Start week van de scheidsrechter tijdens het NK Judo 2016!
12-8-2016  |  Applicatiecursus judoscheidsrechter gaat weer van start.
21-2-2016  |  Aangescherpte regels haardracht
16-10-2015  |  Harald en John geslaagd voor Continentaal examen
26-6-2015  |  Arbitragemonitor 2015
26-3-2015  |  IJF Coach & Referee Seminar Malaga 2015
21-2-2015  |  4 nieuwe Nationale Scheidsrechterlicenties

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors