Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Aanmelden
Arbitrage Aangepast Judo
Nieuws
Nieuwsbrief 'De Special'
Opleiding & examens
Arbitrage op AJ toernooi
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
7-2-2017
Aanpassing naamgeving g-judo
Het bondsbestuur van Judo Bond Nederland (JBN) heeft besloten tot het doorvoeren van een nieuwe naamgeving voor g-judo. De wijziging betreft een aanpassing van g-judo naar aangepast judo. Door de naamswijziging wordt benadrukt dat niet naar onmogelijkheden van een judoka wordt gekeken maar juist naar de mogelijkheden van een judoka.

In september is er een landelijke bijeenkomst g-judo georganiseerd. De bijeenkomst had vooral als doel om betrokkenen bijeen te brengen en over een aantal onderwerpen afstemming te krijgen. Aan de hand van een aantal stellingen was men het tijdens deze landelijke bijeenkomst unaniem eens dat g-judo niet meer de juiste benaming is voor het judo voor mensen met een beperking. Mede op basis van het advies vanuit deze bijeenkomst is vanaf heden de naamgeving van g-judo gewijzigd naar aangepast judo.

Het nieuwe reglement is hier in zijn geheel opvraagbaar.
 

 
31-5-2017 | Geslaagd voor 3A
Zondag 7 Mei heeft Peter van den Oever examen gedaan op het A-Toernooi in Deventer. Hij is met lof geslaagd voor zijn Licentie 3A
Lees meer »
26-7-2017 | Applicatie / Technische dag AJ Scheidsrechters
Op zaterdag 16 september zal er weer het jaarlijkse applicatie / technische dag worden gehouden voor de AJ scheidsrechter.
Lees meer »
6-8-2017 | Jenny Koster behaald IBSA licentie
Afgelopen weekend het Jenny Koster haar IBSA licentie behaald tijdens het IBSA European Championship dat werd gehouden in Birmingham Engeland.
Lees meer »
18-9-2017 | Technische dag / Applicatie scheidsrechters AJ
Afgelopen zaterdag (16 september) was er de jaarlijkse technische dag/applicatie voor alle scheidsrechters en coaches die actief zijn in het aangepast judo. De dag stond in het teken van het herhalen en uitdiepen van de huidige pilot-regels, zodat iedereen weer op één lijn zit. Ook was er veel aandacht voor het omgaan met...
Lees meer »
 

 

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors