Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Aanmelden
Arbitrage Aangepast Judo
Nieuws
Nieuwsbrief 'De Special'
Opleiding & examens
Arbitrage op AJ toernooi
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
18-9-2017
Technische dag / Applicatie scheidsrechters AJ
Afgelopen zaterdag (16 september) was er de jaarlijkse technische dag/applicatie voor alle scheidsrechters en coaches die actief zijn in het aangepast judo. De dag stond in het teken van het herhalen en uitdiepen van de huidige pilot-regels, zodat iedereen weer op één lijn zit. Ook was er veel aandacht voor het omgaan met fysieke beperkingen en het anticiperen hierop. De aanwezigen hebben dit zelf ondervonden, wat tot leerzame en bijzondere situaties leidde. Een van de aanpassingen die dit seizoen doorgevoerd zal gaan worden is het begeleiden dan de blinde en (zeer) slechtziende judoka tijdens het betreden en verlaten van de wedstrijdruimte, we volgen hierbij het IBSA-reglement.
 
De huidige pilot wedstrijdreglement Aangepast Judo die afgelopen seizoen gehouden is, zal doorlopen tot het eerste kwartaal van 2018. Hiervoor is gekozen omdat op 1 januari bekend zal zijn hoe de IJF en JBN de (reguliere) wedstrijdregels aanpassen en deze aanpassingen wellicht nog invloed op het AJ-reglement hebben. Zodra het AJ-regelement definitief vastgesteld is, wordt dit breed gecommuniceerd.

 

 

   

 

 
7-2-2017 | Aanpassing naamgeving g-judo
Het bondsbestuur van Judo Bond Nederland (JBN) heeft besloten tot het doorvoeren van een nieuwe naamgeving voor g-judo. De wijziging betreft een aanpassing van g-judo naar aangepast judo. Door de naamswijziging wordt benadrukt dat niet naar onmogelijkheden van een judoka wordt gekeken maar juist naar de mogelijkheden van een...
Lees meer »
31-5-2017 | Geslaagd voor 3A
Zondag 7 Mei heeft Peter van den Oever examen gedaan op het A-Toernooi in Deventer. Hij is met lof geslaagd voor zijn Licentie 3A
Lees meer »
26-7-2017 | Applicatie / Technische dag AJ Scheidsrechters
Op zaterdag 16 september zal er weer het jaarlijkse applicatie / technische dag worden gehouden voor de AJ scheidsrechter.
Lees meer »
6-8-2017 | Jenny Koster behaald IBSA licentie
Afgelopen weekend het Jenny Koster haar IBSA licentie behaald tijdens het IBSA European Championship dat werd gehouden in Birmingham Engeland.
Lees meer »
 

 

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors