Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
AVG | Vraag en antwoord

Vanaf 25 mei 2018 gelden er nieuwe Europese regels voor privacybescherming. Om clubs er goed op voor te bereiden is er een Q&A ontwikkeld. Deze Q&A geeft antwoord op de meest gestelde vragen over de omgang met persoonsgegevens onder de AVG. Daarnaast hebben wij voorbeelddocumenten die jou ondersteunen bij het regelen van de zaken die nodig zijn om aan de Europese Regels voor privacybescherming te voldoen. Onderaan dit artikel tref je de Q&A en alle voorbeelddocumenten. 

AVG-tool
Om clubs goed voor te bereiden heeft Stichting AVG een programma ontwikkeld voor verenigingen, waarbij de bestuurder duidelijk stappen kan zetten om uiteindelijk te voldoen aan de wetgeving rondom privacy. Jij kan dit programma voor jouw club voor €5,25 exclusief btw. Bestel hier de tool. 

Verwerkersovereenkomst
Tussen een verwerker en een verantwoordelijke moet een zogenaamde ‘verwerkersovereenkomst’ gesloten worden. Daarom heeft Sportlink zijn contracten voor de clubs in de zomer van 2017 op de AVG aangepast en de verwerkersovereenkomst geïntegreerd in de voorwaarden. Clubs/verenigingen die rechtstreeks producten of diensten afnemen van Sportlink via de site, krijgen die nieuwe contracten toegestuurd. Clubs die hun (basis-)producten via de JBN afnemen, krijgen de nieuwe voorwaarden via de JBN. Deze sluit de JBN op korte termijn af met Sportlink en de JBN zal er dan voor zorgen dat de bij de JBN aangesloten clubs/verenigingen voor 25 mei 2018 de nieuwe voorwaarden toegestuurd krijgen.

De JBN en clubs/verenigingen zijn allebei zelfstandig verantwoordelijken. De JBN en clubs/verenigingen verstrekken persoonsgegevens aan elkaar. Dit zijn verstrekkingen tussen verantwoordelijken.

Tussen de JBN en de bij de JBN aangesloten clubs/verenigingen hoeft geen verwerkersovereenkomst gesloten te worden. 

JBN Keurmerkclubs kunnen de tool gratis aanvragen via nieuwsbrief@jbn.nl

 

questions and answers avg sportverenigingen - april 2018.pdf
uitleg relatie bonden-clubs-sportlink.pdf
model geheimhoudingsverklaring avg - versie april 2018.docx
model toestemmingsverklaring avg - versie april 2018.docx
model privacyverklaring avg - versie april 2018.docx
 

 
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors