Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Nationaal
Coachlicentie
Nationale info
Uitnodigingen toernooien
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
Coachlicentie

In het wedstrijdseizoen 2011-2012 is besloten om de coachlicentie in te voeren. Het doel van deze coachlicentie is een goede kwaliteit van de begeleiding van de judoka’s: “elke judoka een competente coach”. Middels een licentiesystematiek wil de JBN een betere borging en ontwikkeling van de competenties van de judocoaches. Door het regelmatig volgen van bijscholingen/workshops op het gebied van coaching/training blijven de coaches beter op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en reglementen. De invoering van de coachlicentie geldt ook voor centrale coaches.

De systematiek van de coachlicentie wordt gefaseerd ingevoerd.  Op elk niveau heeft een wedstrijdjudoka recht op een competente begeleider of coach. Als het gaat om de licentie is er gestart met de Nationale coachlicentie senioren. Deze licentie geeft recht om bij het NK senioren (dames en heren), het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT), Nationale Judo League en lager te mogen coachen.

De coachlicentie wordt alleen uitgegeven aan personen welke min. de opleiding Judoleraar A hebben afgerond en welke lid zijn van de JBN. Judoleraren die in aanmerking voor deze coachlicentie willen komen zullen bijscholingen moeten volgen.  De JBN wijst jaarlijks bijscholingen aan, door haar of door derden georganiseerd, die meetellen als gevolgde bijscholingen. Zodra je aanwezig bent geweest op één van deze bijeenkomsten krijg je de coachlicentie toegekend. Deze licentie geldt vanaf dat moment voor twee jaar. Mocht je meer bijscholingen volgen in hetzelfde seizoen wordt de licentie elke keer vanaf dat moment met 2 jaar verlengd.

Aan het begin van elk seizoen wordt een e-mail gestuurd waarin wordt aangegeven tot wanneer de coachlicentie geldig is en indien mogelijk het programma met de bijscholingen voor dat seizoen.

 

 
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors