Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Geschiedenis
Examens
Aangepast judo
Kata
Veteranen
Judo in de zorg
Opleiding
Docenten
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
Opleiding

Eerste geslaagde Judo Leraar in de Zorg (niveau 4) van opleiding 2013.
15 september 2015, heeft Miriam Heijnen haar proeve van bekwaamheid voor Judoleraar in de Zorg met succes afgelegd. Zij is van de opleiding die in 2013 is gestart. Na het volgen van de 5 cursusdagen, de minimaal 5 intervisie dagen, het lezen van boeken, het maken van verslagen en het lopen van haar stage had zij alles in huis en afgerond om vandaag haar bekwaamheid te laten toetsen. Miriam heeft voor haar stage een mooi project gerealiseerd bij de zorginstelling waar ze zelf werkzaam is. Hier heeft zij enorm veel van geleerd en dat wist ze weer prima te verwoorden in haar portfolio en tijdens het afleggen van de proeve van bekwaamheid.

Speciaal voor deze kwalificatie had Eddie van de Pol zijn sportschool ter beschikking gesteld. Voor Miriam was dit een soort thuiswedstrijd, zij heeft jaren lang getraind op deze locatie.

Na het afleggen van haar Proeve van bekwaamheid, bestaande uit een portfolio beoordeling en een praktijk toets, kon zij haar diploma in ontvangst nemen. Uiteraard op de tatami met veel jonge judoka’s als getuigen van dit heugelijke feit. Het diploma werd uitgereikt door Tycho van der Werff, die het stokje heeft overgenomen van de recentelijk en helaas veel te vroeg overleden  Ben van der Eng. Gelukkig heeft ook Tycho dezelfde bevlogenheid en vaardigheden als zijn (en mijn) grote voorbeeld Ben. Die bevlogenheid was duidelijk ook bij Miriam aanwezig.

  Onder toezicht van de judoka's plaats Miriam haar handtekening op het diplomaMiriam ontvangt het diploma en zet onder toezicht van de judoka's haar handtekening op het diploma.

Er werd nog gezellig wat kennis overgedragen en al afspraken gemaakt voor in de nabije toekomst. Omdat de gang er toch in zat namen Miriam en Tycho voor het gemak maar direct de les van Eddie over, die ook duidelijk genoot van de vrolijk en hard werkende judoka’s. Al met al een geslaagde dag voor iedereen. Binnenkort mogen er nog een paar judoleraren hun proeve van bekwaamheid afleggen. Voor alle judo- jiu jitsu- en aikido leraren die ook deze opleiding willen volgen, aarzel niet en meldt je aan. En namens de werkgroep Judo in de Zorg: “Miriam, van harte gefeliciteerd!”

  

Cees van Delft,

Voorzitter Werkgroep Judo in de Zorg.

-------------------------------------------------------------

 

De opleiding Judo in de Zorg is speciaal ontwikkeld voor het verzorgen van judolessen aan specifieke doelgroepen en kan op twee niveau’s worden gevolgd: op niveau 3 en niveau 4.

De opleiding op niveau 3 leidt op om les te geven een specifieke doelgroepen binnen een sportschool/vereniging. De opleiding op niveau 4 leidt op om les te geven binnen organisaties in de zorg zoals GGD, speciaal onderwijs, jeugdzorg, jeugddetentie of andere soortgelijke instellingen. Binnen de organisatie maakt de ‘Leerkracht in de zorg’ (niveau 4) deel uit van het begeleidingsteam. Meer informatie over de opleiding Judo in de zorg kun je vinden in de documenten onderaan de pagina. 


leerkracht in de zorg pvb-beschr. en toetspl. niv. 4.doc
leerkracht voor specifieke doelgroepen pvb-beschr. en toetspl. niv. 3.doc
informatie leerkracht judo in de zorg.pdf
 

 
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors