Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Programma
Aanmelden
Locatie
Promotiemateriaal
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
Provincie Gelderland
Dankzij sport meer vitaliteit, gezondheid en plezier in de provincie Gelderland. Dat is het uitgangspunt van het programma Gelderland Sport! Aan de uitvoering van het programma wordt al enige tijd gewerkt en de kernsportplannen zijn onlangs opgeleverd. Nu is het tijd voor actie: tijd om alle mooie kansen en beloftes in de praktijk te brengen.

In de kernsportplannen uit het programma Gelderland Sport! hebben sportbonden en de provincie Gelderland voor de komende twee tot drie jaar hun ambities vastgelegd. In de plannen zijn ook de vijf kernsporten (judo, atletiek/wandelen, volleybal, wielrennen, hippische sport) en de speerpunten beschreven.

Samenwerking

Een uitgebreide samenwerking tussen de sportbonden en de provincie is bijzonder in Nederland. De plannen stimuleren bonden en gemeenten om meer uit sport te halen. Bijvoorbeeld door voor, tijdens en na grote sportevenementen sportstimuleringsactiviteiten te organiseren. Dat kunnen sportclinics, competities of ontmoetingen met topsporters zijn. Zo bevordert sport de economische en de maatschappelijke bedrijvigheid in een gemeente of regio. En: Gelderlanders gaan zo ook nog eens meer sporten. Waarom is dat eigenlijk niet eerder bedacht?

 

 
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors