Nederlands     English
Home
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
AH sportactie
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
5-6-2017
Vijf medailles voor junioren in Oostenrijk

Op de European Cup in de Oostenrijkse stad Leibnitz heeft de Nederlandse juniorenploeg vijf medailles gewonnen. Simeon Catharina veroverde in de gewichtsklasse tot 100 kilogram de titel. Binnen twee minuten ontving tegenstander Dominik Majowski uit Polen zijn derde straf. Catharina won al zijn partijen vroegtijdig op ippon. Eerder dit jaar kroonde de 19-jarige judoka zich ook al tot kampioen bij de European Cup in Sint-Petersburg.

Zwaargewicht Jur Spijkers bereikte ook de finale maar moest hier zijn meerdere erkennen in Stephan Hegyi uit Oostenrijk. Spijkers stond met waza-ari voor, maar na drie minuten scoorde Hegyi ippon en veroverde daarmee de gouden plak. Net als Catharina won Spijkers ook tot de finale al zijn partijen op ippon.

Drie junioren hebben een bronzen medaille veroverd in Oostenrijk. Jessica Gorissen (-63 kg) won op ippon van Manon Deketer uit Frankrijk. In de klasse tot 60 kilogram won Tim Banen op ippon de medaille van Patrick Cala Lesina uit Italië. Ook was er brons voor Tom Boneschansker (-90 kg), hij versloeg na ruim een minuut Itay Golan uit Israël.

Ook Danique Janssen (-52 kg), Larissa van Krevel, Hilde Jager (-70 kg) en Twan van der Werff (-66 kg) streden om brons, maar grepen naast de medaille en zijn op plaats vijf geëindigd. Yannick van der Kolk (-66 kg), Coen van Winden (-81 kg) en Martijn van de Ven (-90 kg) eindigden op de zevende plaats.

 

 
16-12-2017 | World Masters: Franssen pakt brons
Op de eerste dag van de World Masters in Sint-Petersburg heeft Juul Franssen een bronzen plak veroverd. In de klasse tot 63 kilogram was de Nederlandse in de golden score te sterk voor de Russische Daria Davydova. Franssen stond in de eerste ronde tegenover de Sloveense...
Lees meer »
14-12-2017 | Vacature: stagiair(e) marketing en communicatie
Ben jij een creatieveling en ben je op zoek naar een uitdagende stage binnen de sport/budowereld? Lees dan snel verder! Judo Bond Nederland heeft namelijk vanaf februari 2018 plek voor een enthousiaste stagiair(e) ter ondersteuning van de marketing en communicatie afdeling.
Lees meer »
14-12-2017 | Melvin Schol stopt met topjiujitsu/judo
Na een jaar van veel nadenken heeft Melvin Schol de knoop doorgehakt om te stoppen met jiujitsu/judo. Op dit moment voelt Schol zowel opluchting als verdriet, maar is hij ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen..
Lees meer »
13-12-2017 | Negen judoka's naar World Masters St. Petersburg
Komend weekend doen negen Nederlanders mee aan de World Masters. 5 dames en 4 heren strijden in St. Petersburg om eremetaal....
Lees meer »
12-12-2017 | Presentatie rapport Commissie De Vries
Sinds mei 2017 doet de Commissie De Vries, in opdracht van sportkoepel NOC*NSF, onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Deze commissie, die wordt geleid door oud-minister Klaas de Vries, heeft vandaag haar onderzoeksrapport gepresenteerd...
Lees meer »
9-12-2017 | Erepromoties jiujitsu: Mario den Edel ontvangt 10de dan
Vandaag zijn er in Wijk bij Duurstede een viertal erepromoties jiujitsu uitgereikt.. De hoge Dangraden promoties zijn toegekend op basis van de enorme bijdragen die deze personen hebben geleverd aan de ontwikkeling van het jiujitsu. De volgende personen namen de promoties in ontvangst:
Lees meer »
 

 
9-12-2017  |  Nederlandse titels teams -18 voor Team Brabant 1 en Peinemann Noord-Oost
8-12-2017  |  "De geheimen van de samoerai"
7-12-2017  |  Nagenieten van The Hague Grand Prix
7-12-2017  |  Budo veteranen bijeenkomst in Eindhoven
6-12-2017  |  Veel sportief voordeel bij je zorgverzekering
6-12-2017  |  Inschrijving NK Kata 2018 geopend
5-12-2017  |  Geslaagden hogere Dan Examens
4-12-2017  |  Kom zondag 10 december naar de Limburgse Budodag
3-12-2017  |  Drie medailles op laatste dag Grand Slam Tokyo
2-12-2017  |  Bondsraadvergadering accordeert voorstel tot vervreemding pand aan Blokhoeve 5

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors