Nederlands     English
Home
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
 
 
17-6-2017
Uitslagen NK teams 2017

Vandaag vonden de nationale jeugdteamcompetitie -12 en -15 jaar en de NK teams plaats in het Trivium te Nijmegen. De uitslagen zijn onderin dit bericht toegevoegd. Bekijk hier de foto's van de winnende teams.

Nationale jeugdteamcompetitie
Meisjes en jongens -12
Het meisjesteam van JC Hercules (LI) en het jongensteam van Kenamju (NH) tot 12 jaar hebben zich gekroond tot Nederlands kampioen. Het meisjesteam versloeg met 4-1 team Judo A-zeven uit Noord Nederland. De jongensfinale tussen de teams van Kenamju en JC Hercules bleef tot het laatste moment spannend. Na vier partijen stond de stand gelijk en was de allerlaatste partij beslissend in het voordeel van Kenamju.

De kampioen van vorig jaar, de jongens van Judo Team Haaglanden (ZH), eindigde op de derde plaats na winst met 5-0 tegen Team Coolen (ZN). De andere bronzen medaille bij de jongens ging naar Judo A-zeven (NN). Met 4-1 waren ze het team van Van Buel Sport/JC Berlicum (ZN) de baas. Ook het meisjesteam van Judo Team Haaglanden (ZH) dat net als het jongensteam vorig jaar kampioen was, eindigde op de derde plaats. 3-2 was de eindstand tegen St. Bushi Arnhem (MN). De tweede bronzen plak ging naar het meisjesteam van Topjudo Amsterdam (NH). Zij versloegen met 4-1 Team Coolen (ZN). 

Meisjes en jongens -15
De nieuwe Nederlandse kampioenen bij de teams tot 15 jaar zijn Judoteam Limburg (LI) bij de meisjes en Mahorokan (ZH) bij de jongens. Het winnende meisjesteam stond tegenover het team van Ben Rietdijk Sport en ook hier was de stand gelijk na vier partijen. De laatste partij werd gewonnen uiteindelijk gewonnen door de Limburgers. De winnaars uit Zuid Holland verzekerden zichzelf snel tot kampioen tegen het team van St. Bushi Arnhem. Ze wisten de eerste drie partijen gelijk te winnen. De uiteindelijk eindstand was 3-2. 

Brons was er bij de jongens voor Judo Yushi (NH). De winnaar van vorig jaar won met 3-2 van Van Buel Sport/JC Berlicum (ZN). De andere bronzen strijd ging tussen Judoteam Veendam/Judo Instituut Noord (NN) en JSS Oost Nederland (ON). Het team uit district Oost Nederland won de meeste wedstrijden en daarmee de medaille. Bij de meisjes tot 15 jaar ging het brons naar JT Veendam/Judo Instituut Noord (NN) na winst tegen St. Bushi Arnhem (MN). De andere bronzen plak werd veroverd door Judo Team Haaglanden (ZH). 3-2 was voldoende tegen het team JT Zuid Nederland (ZN). 

NK teams
Hoofdklasse dames en heren
Net als vorig jaar veroverde het herenteam van Stichting Topjudo Kenamju (NH) de Nederlandse titel. Ook de dames van Stichting Topjudo Kenamju (NH) mochten de schaal in ontvangst nemen. De top drie van de hoofdklasse ziet er als volgt uit:   

Eindstand dames
1. Stichting Topjudo Kenamju (NH)
2. Topjudo Rotterdam (ZH)
3. GSBV De Mattekloppers (NN)

Eindstand heren
1. Stichting Topudo Kenamju (NH)
2. Marhorokan / Slingerland (ZH)
3. Judo Yushi (NH)

Overgangsklasse heren
In de overgangsklasse streden de herenteams van Brabant Open Judo (ZN) en JC Hercules (LI) tegen elkaar, waarbij de vijfde partij beslissend was. Hier kwam een golden score aan de pas, met uiteindelijk winst in het voordeel voor het team uit Limburg. Allebei de finalisten hebben zich voor de hoofdklasse geplaatst. 
uitslag njtc 2017 - jongens -12.pdf
uitslag njtc 2017 - meisjes -12.pdf
uitslag njtc 2017 - jongens -15.pdf
uitslag njtc 2017 - meisjes -15.pdf
uitslagen dames.pdf
uitslagen heren hoofdklasse.pdf
uitslagen heren overgangsklasse.pdf
 

 
24-6-2017 | Felix Thieme volgt Jos Hell op als voorzitter JBN
Felix Thieme is zaterdag tijdens de bondsraadvergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van Judo Bond Nederland (JBN). Hij volgt daarmee Jos Hell op, die sinds vorig jaar de functie als interim vervulde. Ook de portefeuille topsport kent een nieuw bestuurslid. Interim bestuurder Hendrik Koppe maakt plaats voor Tanja de Leeuw...
Lees meer »
23-6-2017 | Inschrijving NKT geopend
Schrijf je nu in voor het nationaal kwalificatietoernooi (NKT) op zaterdag 9 september 2017 in Eindhoven. De inschrijving en betaling van deelnemersgelden verloopt geheel online via het JBN Toernooi Pakket. Het aantal judoka's dat zich via het nationaal kwalificatietoernooi (NKT) kan plaatsen voor de NK judo is vorig jaar...
Lees meer »
22-6-2017 | Nederlandse World Games-delegatie zet koers naar Wrocław
De Nederlandse afvaardiging naar de World Games kwam woensdag op Papendal bij elkaar voor een teambuilding- en persdag. Chef de mission Jan Sjouke van den Bos: “We gaan in Wrocław voor een plek bij de eerste tien.” Van 20 tot en met 30 juli vindt in Wrocław (Polen) de tiende editie van de World Games plaats...
Lees meer »
20-6-2017 | Geslaagden JBN opleidingen
Op zondag 11 en 18 juni vonden in Wijk bij Duurstede de Proeven van Bekwaamheid (PVB) examens plaats voor de opleiding Judoleraar A. De volgende deelnemers zijn geslaagd tot Judoleraar A of, wanneer ze nog niet in het bezit zijn van een 2de Dan diploma, tot Judoleider...
Lees meer »
19-6-2017 | Bijzondere erepromoties jiujitsu uitgereikt
Afgelopen weekend zijn in Wijk bij Duurstede een aantal bijzondere erepromoties jiujitsu uitgereikt aan leden van Judo Bond Nederland (JBN).


Hugo Nijhof, Barry van Bommel en René Lange 

Tweemaal werd er een zevende Dan verleend, aan zowel Barry van Bommel als René Lange. Ook Hugo Nijhof...
Lees meer »
19-6-2017 | Vier medailles voor Nederlandse ploeg in Celje
Afgelopen weekend stond de European Cup in Celje op het programma. In de Sloveense stad veroverden de Nederlandse ploeg vier medailles. Dewy Karthaus (-57 kg) en Evelien Berndsen (-70 kg) kroonden zich tot kampioen en veroverden daarmee de eerste gouden plak op een European Cup bij de senioren...
Lees meer »
 

 
17-6-2017  |  EK-zilver voor veteraan Jasmijn van Aller
16-6-2017  |  Brons voor Jeroen Letterie op de EK veteranen
15-6-2017  |  Zevende Europese titel voor veteraan Hendrik Koppe
15-6-2017  |  Bell aangesteld als NTC trainer/coach
14-6-2017  |  Laatste opleidingsdag Judo in de Zorg
14-6-2017  |  In memoriam: Bart Coumans
14-6-2017  |  Informatie NK teams
13-6-2017  |  Acht veteranen in actie op EK
9-6-2017  |  Mixteam evenement toegevoegd aan programma Olympische Spelen
9-6-2017  |  ZekerBewegen en veilig vallen voor ouderen

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors