Nederlands     English
Home
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
AH sportactie
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
17-11-2017
Voorbeschouwing dag 1 The Hague Grand Prix

The Hague Grand Prix judo gaat vandaag van start. Dertien Nederlanders betreden de tatami in de Sportcampus Zuiderpark in Den haag. Lees hieronder per gewichtscategorie een korte voorbeschouwing. Kijk hier om de loting te raadplegen en live mee te kijken.

-48 kilogram
Lichtgewicht Amber Gersjes maakt zich op voor haar debuut in de World Tour. De 20-jarige judoka kroonde zich in oktober tot wereldkampioene onder 21 jaar. Ze neemt het haar eerste wedstrijd op tegen de Russische Anastasia Pavlenko. In Den Haag betreedt ook Otgontsetseg Galbadrakh (KAZ) de tatami. Zij veroverde brons op de wereldkampioenschappen in 2017 en op de Olympische Spelen in 2016. Ook de huidig Europees kampioene in deze klasse, Daria Bilodid uit Oekraïne, is dit weekend van de partij.

-52 kilogram
In de categorie tot 52 kilogram debuteert Julie Kemmink. De Nederlandse judoka staat de eerste partij tegenover Distria Krasniqi uit Kosovo, die dit jaar de Grand Prix in Antalya op haar naam schreef.  Ook Grand Slam Abu Dhabi winnaar Charline van Snick uit België is op deze eerste dag van de partij.

-57 kilogram
Drie Nederlanders gaan we in actie zien in de gewichtscategorie tot 57 kilogram, waaronder Margriet Bergstra. De judoka, die eerder dit jaar brons veroverde op de Grand Prix in Tbilisi is de eerste ronde vrijgeloot en neemt het op tegen de winnaar van de partij Giulia Caggiano (ITA) – Mina Libeer (BEL). Dewy Karthaus en Shannon van de Meeberg zetten in deze categorie hun eerste stappen in de World Tour. Karthaus staat haar eerste partij tegenover de Duitse Amelie Stolll, Van de Meeberg tegenover de Britse Bekky LIvesey. Verder zien we in deze categorie Nora Gjakova uit Kosovo. Goed voor brons op de afgelopen Europese kampioenschappen. Maar ook zevenvoudig medaillewinnarees op een Grand Prix, Jovana Rogic uit Servië.

-60 kilogram
Vier lichtgewichten bij de heren namens Nederland. Tornike Tsjakadoea debuteerde dit jaar op de Grand Slam in Parijs. Op vrijdag staat hij tegenover Francisco Garrigos uit Spanje, die als eerste geplaatst is voor dit toernooi. Alle ogen zullen in deze categorie gericht zijn op de Olympisch kampioen Beslan Mudranov (RUS), die voor het eerst sinds de zomer van 2016 weer de tatami gaat betreden. Tibo Volleman staat in de eerste ronde tegenover deze Rus. Ook de gebroeders Koffijberg staan in het deelnemersveld. Bas neemt het op tegen Isaac Croes (AUR), Roy tegen Mohammad Rashnonezhad (IRI).

-66 kilogram
Nederland kent vier debutaten in de gewichtscategorie tot 66 kilogram. Met Matthijs van Harten, die eerder dit jaar brons won op de European Open in Boekarest. Hij staat in de eerste ronde tegenover Gourgen Aleksanyan (BEL). Roy Schipper debuteert tegen Leon Philipp uit Duitsland. Matteo Piras uit Italië is de tegenstander van Twan van der Werff. Joeri van Opstal staat zijn eerste wedstrijd tegenover de Pool Lukasz Golus.  De winnaar van de Grand Prix in Hohhot, Yakub Shamilov (RUS), komt ook in actie op vrijdag. 

 

 
16-12-2017 | World Masters: Franssen pakt brons
Op de eerste dag van de World Masters in Sint-Petersburg heeft Juul Franssen een bronzen plak veroverd. In de klasse tot 63 kilogram was de Nederlandse in de golden score te sterk voor de Russische Daria Davydova. Franssen stond in de eerste ronde tegenover de Sloveense...
Lees meer »
14-12-2017 | Vacature: stagiair(e) marketing en communicatie
Ben jij een creatieveling en ben je op zoek naar een uitdagende stage binnen de sport/budowereld? Lees dan snel verder! Judo Bond Nederland heeft namelijk vanaf februari 2018 plek voor een enthousiaste stagiair(e) ter ondersteuning van de marketing en communicatie afdeling.
Lees meer »
14-12-2017 | Melvin Schol stopt met topjiujitsu/judo
Na een jaar van veel nadenken heeft Melvin Schol de knoop doorgehakt om te stoppen met jiujitsu/judo. Op dit moment voelt Schol zowel opluchting als verdriet, maar is hij ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen..
Lees meer »
13-12-2017 | Negen judoka's naar World Masters St. Petersburg
Komend weekend doen negen Nederlanders mee aan de World Masters. 5 dames en 4 heren strijden in St. Petersburg om eremetaal....
Lees meer »
12-12-2017 | Presentatie rapport Commissie De Vries
Sinds mei 2017 doet de Commissie De Vries, in opdracht van sportkoepel NOC*NSF, onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Deze commissie, die wordt geleid door oud-minister Klaas de Vries, heeft vandaag haar onderzoeksrapport gepresenteerd...
Lees meer »
 

 
17-12-2017  |  Vijf medailles op World Masters voor Nederlandse ploeg
9-12-2017  |  Erepromoties jiujitsu: Mario den Edel ontvangt 10de dan
9-12-2017  |  Nederlandse titels teams -18 voor Team Brabant 1 en Peinemann Noord-Oost
8-12-2017  |  "De geheimen van de samoerai"
7-12-2017  |  Nagenieten van The Hague Grand Prix
7-12-2017  |  Budo veteranen bijeenkomst in Eindhoven
6-12-2017  |  Veel sportief voordeel bij je zorgverzekering
6-12-2017  |  Inschrijving NK Kata 2018 geopend
5-12-2017  |  Geslaagden hogere Dan Examens
4-12-2017  |  Kom zondag 10 december naar de Limburgse Budodag

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors