Nederlands     English
Home
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
AH sportactie
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
17-11-2017
Vijfde plaats voor Koffijberg op The Hague Grand Prix

Op vrijdag is The Hague Grand Prix Judo van start gegaan in de Sportcampus Zuiderpark. Lichtgewicht Roy Koffijberg is op de vijfde plaats geëindigd. In de strijd om brons nam de debutant het op tegen Amartuvshin Dashdavaa (MGL), maar lag binnen veertien seconden op zijn rug. “Ik had een goede pakking en voelde me goed.”, reageerde Koffijberg na afloop van deze partij. “Tijdens het inzetten van de worp had ik in het begin geen idee dat het zo zou aflopen. Ik heb een goede dag gehad, jammer om het zo te eindigen.”Bas Koffijberg, de oudere broer van Roy, kwam de judoka uit Mongolië al eerder in het toernooi tegen en werd er in de tweede ronde door uitgeschakeld. Eerder in het toernooi won de Nederlander zijn eerste partij met waza-ari van Isaac Croes uit Aruba. Tibo Volleman eindigde als zevende. De eerste tegenstander van Volleman viel weg uit het schema waardoor hij zijn eerste wedstrijd zich mocht opmaken voor de kwartfinale. Hier was Bekir Ozlu uit Turkije, de uiteindelijke kampioen, binnen een minuut Volleman de baas. In de herkansing trof hij Amartushvin Bayaraa uit Mongolië, die in de golden score de sterkste bleek. Tornike Tjsakadoea stond na een vrijloting tegenover Fancisco Garrigos uit Spanje. De nummer vijf van de wereld bleek te sterk, en schakelde daarmee Tsjakadoea uit het toernooi.

Margriet Bergstra was in de eerste ronde vrijgeloot en stond vervolgens tegenover Mina Libeer. Bergstra kwam met waza-ari op voorsprong, maar uiteindelijk werd de stand gelijk en besliste de Belgische judoka in de golden score de wedstrijd. Debutante Van de Meeberg eindigde het toernooi op de zevende plaats. De pas 18-jarige judoka won haar eerste wedstrijd met waza-arivan Bekky LIvesey (GBR). In de kwartfinale besliste Nora Gjakova uit Kosovo binnen een minuut de wedstrijd in het nadeel van de Nederlandse. In de herkansing won Anna Borowska uit Polen de wedstrijd. Dewy Karthaus nam het in haar stad op tegen Amelie Stoll. De Duitse scoorde waza-ari waardoor Karthaus uiteindelijk werd uitgeschakeld.

Zevende plek voor Twan van der Werff tot 66 kilogram. De Nederlander werd in de herkansing uitgeschakeld door de Belg Kenneth van Gansbeke. Van der Werff begon met twee winstpartijen op Matteo Piras (ITA) en Nathan Katz (AUS). In de golden score van de kwartfinale was de uiteindelijke kampioen in deze categorie, Baskhuu Yondonperenlei  (MGL) op ippon te sterk. Matthijs van Harten werd in de tweede ronde uitgeschakeld. In de golden score scoorde Alberto Gaitero Martin uit Spanje waza-ari. Eerder won Van Harten met waza-ari van Gourgen Aleksanyan uit België. Ook Joeri van Opstal strandde in de tweede ronde. Na winst op Lukasz Golus (POL) was Ayoub Elidrissi (QAT) na vier minuten te sterk. Roy Schipper kwam niet verder dan de eerste ronde. Leon Philipp won vlak voor de tijd de wedstrijd op ippon.

Lichtgewicht Amber Gersjes kwam niet verder dan de eerste ronde. De Russische Anastasia Pavlenko scoorde waza-ari en gaf de voorsprong niet meer uit handen. De uiteindelijke kampioen tot 48 kilogram werd Daria Bilodid uit Oekraïne. In de gewichtscategorie -52 kilogram duurde het debuut van Julie Kemmink niet meer dan een minuut. Distria Krasniqi uit Kosovo won op ippon de wedstrijd en kroonde zich later tot kampioen in deze categorie.

 

 
16-12-2017 | World Masters: Franssen pakt brons
Op de eerste dag van de World Masters in Sint-Petersburg heeft Juul Franssen een bronzen plak veroverd. In de klasse tot 63 kilogram was de Nederlandse in de golden score te sterk voor de Russische Daria Davydova. Franssen stond in de eerste ronde tegenover de Sloveense...
Lees meer »
14-12-2017 | Vacature: stagiair(e) marketing en communicatie
Ben jij een creatieveling en ben je op zoek naar een uitdagende stage binnen de sport/budowereld? Lees dan snel verder! Judo Bond Nederland heeft namelijk vanaf februari 2018 plek voor een enthousiaste stagiair(e) ter ondersteuning van de marketing en communicatie afdeling.
Lees meer »
14-12-2017 | Melvin Schol stopt met topjiujitsu/judo
Na een jaar van veel nadenken heeft Melvin Schol de knoop doorgehakt om te stoppen met jiujitsu/judo. Op dit moment voelt Schol zowel opluchting als verdriet, maar is hij ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen..
Lees meer »
13-12-2017 | Negen judoka's naar World Masters St. Petersburg
Komend weekend doen negen Nederlanders mee aan de World Masters. 5 dames en 4 heren strijden in St. Petersburg om eremetaal....
Lees meer »
12-12-2017 | Presentatie rapport Commissie De Vries
Sinds mei 2017 doet de Commissie De Vries, in opdracht van sportkoepel NOC*NSF, onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Deze commissie, die wordt geleid door oud-minister Klaas de Vries, heeft vandaag haar onderzoeksrapport gepresenteerd...
Lees meer »
 

 
17-12-2017  |  Vijf medailles op World Masters voor Nederlandse ploeg
9-12-2017  |  Erepromoties jiujitsu: Mario den Edel ontvangt 10de dan
9-12-2017  |  Nederlandse titels teams -18 voor Team Brabant 1 en Peinemann Noord-Oost
8-12-2017  |  "De geheimen van de samoerai"
7-12-2017  |  Nagenieten van The Hague Grand Prix
7-12-2017  |  Budo veteranen bijeenkomst in Eindhoven
6-12-2017  |  Veel sportief voordeel bij je zorgverzekering
6-12-2017  |  Inschrijving NK Kata 2018 geopend
5-12-2017  |  Geslaagden hogere Dan Examens
4-12-2017  |  Kom zondag 10 december naar de Limburgse Budodag

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors