Nederlands     English
Home
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
AH sportactie
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
18-11-2017
Voorbeschouwing dag 2 The Hague Grand Prix

Op de tweede dag van The Hague Grand Prix gaat de Nederlandse judoploeg de strijd aan voor de medailles. Op vrijdag greep Roy Koffijberg (-60 kg) naast een medaille. Check hier de loting en kijk live mee.

De nummer één van de wereld in de gewichtscategorie tot 81 kilogram zien we vandaag in actie in Den Haag. Frank de Wit gaat op jacht naar succes in eigen land en neemt het zijn eerste wedstrijd op tegen Srdjan Mrvaljevic (MNE) of Owen Livesey (GBR). Jim Heijman veroverde vorige week brons op de Europese kampioenschappen tot 23 jaar en mag zich opmaken voor de strijd tegen Matthias Casse. De Belg kroonde zich in oktober tot wereldkampioen bij de junioren. Jan Reijntjens en Thomas Snijders staan in de eerste ronde tegenover de Russische tegenstanders. Reijntjens neemt het op tegen Ivan Vorobev, Snijders treft Stanislav Semenov. De nummer twee van de wereld in deze categorie, Saeid Mollaei (IRI) zal ook deelnemen aan de Grand Prix in de Haagse stad.

Vier Nederlandse topjudoka’s in de categorie tot 70 kilogram. Meervoudig Europees kampioene Kim Polling staat haar eerste wedstrijd tegenover Taisia Kireeva uit Rusland. De huidig Europees kampioene in deze categorie, Sanne van Dijke, treft haar eerste partij Tatiana Kovalenko uit Rusland of landgenote Evelien Berndsen. Verder komt ook Natascha Ausma in actie. Ze staat haar eerste wedstrijd tegenover Miriam Butkereit uit Duitsland. Ook zien we Laura Vargas Koch uit Duitsland de tatami betreden. Zij veroverde tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een bronzen medaille.

Juul Franssen (-63 kg) maakt zich op voor haar rentree op de tatami. Hierin neemt ze het in de eerste ronde op tegen Sandrine Billiet uit België. Ook kennen we in deze categorie een tweevoudig Europees kampioene bij de junioren. Sanne Vermeer staat in haar eerste wedstrijd tegenover Olga Kriukova uit Rusland. Geke van den Berg is ook namens Nederland bij, vorige week veroverde ze nog goud op de Europese kampioenschappen tot 23 jaar. In de eerste ronde is Catherine Beauchemin-Pinard (CAN) haar tegenstander. Iris Iwema, de huidig Nederlands kampioene, neemt het op tegen Isabel Puche uit Spanje. De Britse Alice Schlesinger is ook aanwezig. Zowel in 2016 als 2017 goed voor goud op de Grand Slam in Bakoe.

In de klasse tot 73 kilogram gaan we Sam van ’t Westende in actie zien. De Nederlander neemt het op tegen de winnaar van de partij tussen Khaiyomiddin Zhabborov (TJK) en Michal Bartusik (POL). De overige drie Nederlanders gaan debuteren. Kenneth Henneveld staat tegenover Hasan Vanlioglu (TUR), Yannick van der Kolk heeft de eerste ronde Mehdi Fathipoorardal (IRI) geloot en Daan ten Heuvel zien we in actie tegen Daniel Williams (GBR). De Belg Dirk van Tichelt is ook van de partij. Hij veroverde afgelopen Olympische Spelen een bronzen plak. Als tweede geplaatst dit toernooi is de Rus Uali Kurzhev. Afgelopen jaar won hij onder andere goud op de Grand Prix in Zagreb. 

 

 
16-12-2017 | World Masters: Franssen pakt brons
Op de eerste dag van de World Masters in Sint-Petersburg heeft Juul Franssen een bronzen plak veroverd. In de klasse tot 63 kilogram was de Nederlandse in de golden score te sterk voor de Russische Daria Davydova. Franssen stond in de eerste ronde tegenover de Sloveense...
Lees meer »
14-12-2017 | Vacature: stagiair(e) marketing en communicatie
Ben jij een creatieveling en ben je op zoek naar een uitdagende stage binnen de sport/budowereld? Lees dan snel verder! Judo Bond Nederland heeft namelijk vanaf februari 2018 plek voor een enthousiaste stagiair(e) ter ondersteuning van de marketing en communicatie afdeling.
Lees meer »
14-12-2017 | Melvin Schol stopt met topjiujitsu/judo
Na een jaar van veel nadenken heeft Melvin Schol de knoop doorgehakt om te stoppen met jiujitsu/judo. Op dit moment voelt Schol zowel opluchting als verdriet, maar is hij ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen..
Lees meer »
13-12-2017 | Negen judoka's naar World Masters St. Petersburg
Komend weekend doen negen Nederlanders mee aan de World Masters. 5 dames en 4 heren strijden in St. Petersburg om eremetaal....
Lees meer »
12-12-2017 | Presentatie rapport Commissie De Vries
Sinds mei 2017 doet de Commissie De Vries, in opdracht van sportkoepel NOC*NSF, onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Deze commissie, die wordt geleid door oud-minister Klaas de Vries, heeft vandaag haar onderzoeksrapport gepresenteerd...
Lees meer »
 

 
17-12-2017  |  Vijf medailles op World Masters voor Nederlandse ploeg
9-12-2017  |  Erepromoties jiujitsu: Mario den Edel ontvangt 10de dan
9-12-2017  |  Nederlandse titels teams -18 voor Team Brabant 1 en Peinemann Noord-Oost
8-12-2017  |  "De geheimen van de samoerai"
7-12-2017  |  Nagenieten van The Hague Grand Prix
7-12-2017  |  Budo veteranen bijeenkomst in Eindhoven
6-12-2017  |  Veel sportief voordeel bij je zorgverzekering
6-12-2017  |  Inschrijving NK Kata 2018 geopend
5-12-2017  |  Geslaagden hogere Dan Examens
4-12-2017  |  Kom zondag 10 december naar de Limburgse Budodag

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors