Nederlands     English
Home
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
AH sportactie
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
 
 
18-11-2017
Franssen en Polling pakken goud in Den Haag

Vier medailles zijn er door de Nederlandse selectie veroverd op de tweede dag van de Grand Prix in Den Haag. Goud was er voor Juul Franssen (-63 kg) en Kim Polling (-70 kg). Bij haar rentree won Franssen de finale van Alice Schlesinger uit Groot-Brittannië. Met een trots gevoel kijkt de Nederlandse terug op haar wedstrijddag. “Na dertien maanden ben ik terug. Ik voel me hier thuis en ben blij dat ik dit vandaag heb bereikt.”Vijf waza-ari’s scoorde Franssen in de eerste ronde tegen Sandrine Billiet uit België. Ippon was vervolgens haar score tegen Stefanie Tremblay uit Canada. In de halve finale stond Franssen tegenover landgenote Sanne Vermeer en won met waza-ari de partij. Vermeer veroverde haar eerste Grand Prix medaille in de Sportcampus Zuiderpark. Een waza-ari op het scorebord gaf de doorslag voor winst tegen Catherine Beauchemin-Pinard uit Canada. Tot de halve finale had Vermeer gewonnen van Olga Kriukova (RUS) en Tserennadmid Tsend-Ayush (MGL). Iris Iwema eindigde als vijfde. Om brons was Stefanie Tremblay uit Canada in de slotfase te sterk. De Nederlandse was de derde Nederlandse judoka die de halve finale bereikte. Dit deed ze met winst tegen Isabel Puche uit Spanje en Iana Poliakova uit Rusland. Alice Schlesinger was vervolgens te sterk voor Iwema. Geke van den Berg kwam niet verder dan de eerste ronde. Via een houdgreep won Catherine Pinard-Beauchemin uit Canada de wedstrijd.

In een oranje gekleurde finale tot 70 kilogram won Kim Polling de strijd om de gouden plak van Sanne van Dijke. Polling reageerde na afloop blij met haar winst in eigen land. “Vandaag ging alleen de finale goed, ik had moeite me te concentreren. Ik wilde gewoon winnen en ik ben blij dat ik vandaag kampioen ben geworden in Den Haag.” Zowel Polling als Van Dijke waren de eerste ronde vrijgeloot. Polling won achtereenvolgend van Taisia Kireeva (RUS) en Miriam Butkereit (GER), Van Dijke van landgenote Evelien Berndsen en de Duitse Laura Vargas Koch. “Ik had een goede dag maar sluit het helaas niet zo af”, begint Van Dijke. “Deze partij was iets waar Nederland en ikzelf naar uitkeek, fysiek tegenover elkaar staan. Helaas heb ik nu niet gewonnen.”Natascha Ausma greep naast het brons. Met waza-ari was de Duitse Laura Vargas Koch de betere in de strijd om de medaille. Na een vrijloting was Miriam Butkereit (GER) de tegenstandster van Ausma, die met waza-ari won. In de herkansing was de Nederlandse Taisia Kireeva uit Rusland binnen 15 seconden de baas. Ook Evelien Berndsen beloonde zichzelf niet met een medaille. Om brons was Miriam Butkereit uit Duitsland in de golden score de sterkste. Berndsen won haar eerste partij binnen drie minuten van de Russische Tatiana Kovalenko maar werd vervolgend uitgeschakeld door Sanne van Dijke. In de herkansing herpakte ze zich en won ze met waza-ari van Lola Mansour uit België.

Frank de Wit eindigde in de klasse tot 81 kilogram als vijfde. De nummer één op de wereldranglijst nam het in zijn strijd om brons op tegen de nummer twee op deze lijst, Saeid Mollaei. De Iraniër had twee straffen maar scoorde in de slotfase ippon en schakelde daarmee De Wit uit. “Het was alles of niets voor hem en het werd alles”, reflecteert de Nederlander na afloop. “Hij ging zijn plan omgooien en daar had ik geen antwoord op.” De Wit bereikte de halve finale na winst op ippon van Owen Livesey (GBR) en Damian Stepien (POL). Vervolgens was de Rus Ivan Vorobev in de golden score met waza-ari te sterk. Vorobev kroonde zich uiteindelijk tot kampioen in Den Haag. Debutant Jan Reijntjens moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in deze Rus. Ook voor debutanten Jim Heijman en Thomas Snijders eindigden het toernooi snel. Heijman verloor met waza-ari van Matthias Casse uit België, Snijders op ippon van Stanislav Semenov uit Rusland.

Ook Sam van ’t Westende greep naast een medaille. In de categorie tot 73 kilogram was Tsogtbaatar Tsend-Ochir uit Mongolië te sterk. Op weg naar de halve finale won de Nederlander met waza-ari van Michal Bartusik (POL) en op ippon van Faye Njie (GAM). Vervolgens was Khadbaatar Narankhuu (MGL) de baas voor een plek in de finale. Verder begon Kenneth Henneveld het toernooi met winst in de golden score op Hasan Vanlioglu uit Turkije. Daarna kwam hij Victor Scvortov (UAE) tegen. De Nederlander kwam op voorsprong, maar de stand werd vervolgens gelijk. In de golden score moest Henneveld zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Yannick van der Kolk en Daan ten Heuvel kwamen niet verder dan de eerste ronde. Beiden verloren in de golden score van Mehdi Fathipoorardal (IRI) en Daniel Williams (GBR).

 

 
16-12-2017 | World Masters: Franssen pakt brons
Op de eerste dag van de World Masters in Sint-Petersburg heeft Juul Franssen een bronzen plak veroverd. In de klasse tot 63 kilogram was de Nederlandse in de golden score te sterk voor de Russische Daria Davydova. Franssen stond in de eerste ronde tegenover de Sloveense...
Lees meer »
14-12-2017 | Vacature: stagiair(e) marketing en communicatie
Ben jij een creatieveling en ben je op zoek naar een uitdagende stage binnen de sport/budowereld? Lees dan snel verder! Judo Bond Nederland heeft namelijk vanaf februari 2018 plek voor een enthousiaste stagiair(e) ter ondersteuning van de marketing en communicatie afdeling.
Lees meer »
14-12-2017 | Melvin Schol stopt met topjiujitsu/judo
Na een jaar van veel nadenken heeft Melvin Schol de knoop doorgehakt om te stoppen met jiujitsu/judo. Op dit moment voelt Schol zowel opluchting als verdriet, maar is hij ervan overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen..
Lees meer »
13-12-2017 | Negen judoka's naar World Masters St. Petersburg
Komend weekend doen negen Nederlanders mee aan de World Masters. 5 dames en 4 heren strijden in St. Petersburg om eremetaal....
Lees meer »
12-12-2017 | Presentatie rapport Commissie De Vries
Sinds mei 2017 doet de Commissie De Vries, in opdracht van sportkoepel NOC*NSF, onderzoek naar seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Deze commissie, die wordt geleid door oud-minister Klaas de Vries, heeft vandaag haar onderzoeksrapport gepresenteerd...
Lees meer »
 

 
17-12-2017  |  Vijf medailles op World Masters voor Nederlandse ploeg
9-12-2017  |  Erepromoties jiujitsu: Mario den Edel ontvangt 10de dan
9-12-2017  |  Nederlandse titels teams -18 voor Team Brabant 1 en Peinemann Noord-Oost
8-12-2017  |  "De geheimen van de samoerai"
7-12-2017  |  Nagenieten van The Hague Grand Prix
7-12-2017  |  Budo veteranen bijeenkomst in Eindhoven
6-12-2017  |  Veel sportief voordeel bij je zorgverzekering
6-12-2017  |  Inschrijving NK Kata 2018 geopend
5-12-2017  |  Geslaagden hogere Dan Examens
4-12-2017  |  Kom zondag 10 december naar de Limburgse Budodag

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors