Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
Verslag Jiu Jitsu Ameland Trainingsweekend 2017: zon, strand, zweet en lol

 

Ooit begonnen als trainingsweekend georganiseerd door een aantal jiu jitsudocenten uit Leeuwarden - en dus een Fries onderonsje - is het jaarlijkse Ameland trainingsweekend na 29 keer inmiddels uitgegroeid tot het grootste meerdaagse jiu jitsu evenement in Nederland.

Niet alleen uit de drie noordelijke provincies, maar ook uit Overijssel, Noord-Holland en Zuid-Holland kwamen in totaal zo’n 65 jiu jitsuka’s afgelopen Pinksterweekend naar Ameland om onder perfecte zomerse weersomstandigheden deel te nemen aan dit trainingsweekend.

Frank Zwiers, jiu jitsuleraar bij sportcentrum De Leeuw uit Leeuwarden en al vanaf het begin betrokken bij de organisatie, heeft met zijn team wederom een perfect weekend georganiseerd. Hard trainen, zowel op het strand als in de sporthal van Nes, afgewisseld met de nodige ontspanning (o.a. een bbq, een kennisquiz en uiteraard verkenning van het uitgaansleven van Nes) maakten van dit weekend voor menig deelnemer weer tot het sportieve hoogtepunt van dit jaar.

“Het succes van dit weekend zit ‘m natuurlijk vooral in de aanwezigheid van enthousiaste mensen - van jong tot oud(er) - met een passie voor de sport, het eilandgevoel, uitdagende trainingen en een gezellige en uitgelaten sfeer. Uiteraard werkt het weer dit jaar goed mee, maar echt slecht weer hebben we nog maar zelden getroffen. Behalve trainen met elkaar, zorgen we ook met elkaar voor het eten, waaronder natuurlijk een barbecue en het schoonmaken van de kampeerboerderij. En voor degenen die dat willen, is er alle ruimte om ’s avonds het nachtleven van Nes te verkennen. Door met elkaar te trainen en een feestje te vieren ontstaan vriendschappen voor het leven. Er is zelfs al ooit een huwelijk en 4 kinderen uit dit weekend voortgekomen!” zo verteld één van de aanwezige docenten.

De jiu jitsulessen werden dit jaar verzorgd door Jaap Schuitema, Hugo Nijhof, Gideon Bevelander, Colin Kist, Maarten Velstra, Gerrie Dusseljee en Johan Douma. Als gastdocent was aikidoleraar Jan Gerrit Post aanwezig om de deelnemers onder te dompelen in de achtergrond en bewegingen van het aikido.

Volgend jaar zal dit weekend zijn 30-jarig lustrum beleven en uiteraard is de verwachting dat dan extra groots wordt uitgepakt.

Meer foto's zijn te vinden op de facebookpagina van Jiu Jitsu Ameland.

 

 
» NIEUW Jiu Jitsu Ameland Trainingsweekend 2018
» NIEUW Activiteitenkalender Jiu Jitsu Noord-Nederland 2018
» NIEUW Data danexamens 2018 (1e, 2e en 3e dan Jiu Jitsu)
» *** Procedure aanmelding danexamens 4e en 5e dan (centraal)
» *** Procedure aanmelding danexamens 1e, 2e en 3e dan (district Noord)
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg