Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
8-11-2014
District Opstaptoernooi te gast bij jubilerende Chi-do te Roden

 

Op zaterdag 8 november werd het District Opstaptoernooi gehouden. Er waren ruim 135 beginnende wedstrijdjudoka’s naar Roden gekomen om wedstrijdervaring op te doen bij een echt districtstoernooi. Er zijn al heel veel toernooien voor de echte beginners, maar het District Opstaptoernooi is net een klein stapje hoger. De judoka’s deden allemaal heel erg goed hun best, natuurlijk was dit met wisselend resultaat. Er waren echte talenten bij, die na dit eerste toernooi meteen door kunnen stromen naar de grotere toernooien. Maar er waren ook judokaatjes bij voor wie dit Opstaptoernooi nog een stapje te hoog was en die beter nog een poosje bij de onderlinge en clubtoernooitjes kunnen blijven.   

Omdat niet alleen de judoka’s beginners zijn, maar ook veelal de ouders, werd er aan het begin van elk blok een kleine uitleg gegeven van de gebaren die een scheidsrechter maakt tijdens de wedstrijden. Zo werd het voor veel judoka’s en ouders een beetje duidelijker en konden ze beter begrijpen wat er zich op de mat afspeelt. 

Geen enkele judoka ging met lege handen naar huis. Velen hadden een mooie medaille verdiend, maar voor degenen die niet op het erepodium kwamen was er een mooi vaantje als herinnering aan hun deelname aan dit districtstoernooi.

Judoka’s die op deze dag lid waren geworden van de Judo Bond Nederland kregen nog een extra beloning in de vorm van een mooi rugembleem dat zij over enige tijd thuisgestuurd krijgen.

Het was voor iedereen een leerzame en leuke dag.

Voor meer foto's: klik hier

 

 

 
18-2-2018  |  Dit jaar nog geen controle bij NK-18 op blauw judopak en/of rugembleem
12-2-2018  |  Eduard Kleinlugtenbelt (42) uit Lutten over zijn kandidatuur als portefeuille- houder Leden- en Wedstrijdzaken in onze bondsraad.
9-2-2018  |  District Leden Vergadering op 1 maart 2018
4-2-2018  |  Herintreder Wim Boer (57) uit Norg over zijn kandidatuur voor penningmeester van het JBN district Noord Nederland (NN)
19-1-2018  |  Verschraling aantal senioren wedstrijdjudoka’s
16-1-2018  |  Judoka's aanmelden via mijn JBN.nl
5-1-2018  |  Applicatiecursus 27 januari 2018
19-12-2017  |  Geslaagd voor 3A
28-11-2017  |  Voorlichtingsavond JBN RTC Noord-Oost en Topsport Talentschool Groningen
15-11-2017  |  Opstaptoernooi met Sterke Derk

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg