Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
22-2-2015
Districtskampioenschap judo in Scheemda

 

Op zaterdag 21 februari werd in de Eextahal in Scheemda  het districtskampioenschap voor judoka’s  tot 12 jaar en tot 15 jaar georganiseerd door het district Noord Nederland van de Judo Bond Nederland.

De judoka’s tot 15 jaar kwamen voor de middag op de mat. Voor deze judoka’s stond er een plaats bij het Nederlands Kampioenschap op het spel. De eerste 4 judoka’s van elke poule mogen over 14 dagen ons district vertegenwoordigen bij het NK in Eindhoven. Daarbij worden ze tevens uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd training die georganiseerd wordt door ons district.

Begonnen werd met de jongens. Alle wedstrijden werden in 9 poules in verschillende gewichtsklassen gespeeld.

In de gewichtsklasse tot 34 kilogram waren er 7 deelnemers en er werd dus gespeeld in dubbele eliminatie. Dit betekent, dat je na twee verloren wedstrijden niet meer verder kunt. In de finale stonden Huub van Kammen en Sander Ter Schuur tegenover elkaar, Sander Ter Schuur won deze wedstrijd en werd districtskampioen.

In de gewichtsklasse tot 38 kilo waren er 9 deelnemers en was de finale tussen Nathan Klokman en Sander Hoogeveen, wat eindigde in winst voor Nathan, die daarmee dus districtskampioen werd.

Tien deelnemers deden mee in de gewichtsklasse tot 42 kilogram. Jurriën Kugel en Anas Schreuder wisten zich een plaats in de finale te veroveren die Jurriën Kugel op zijn naam wist te zetten.

In de gewichtsklasse tot 46 kilogram waren er 13 judoka’s. De finale ging tussen Mik Flik en Moreno Felida. Mik Flik werd districtskampioen.

Er waren 9 deelnemers in de gewichtsklasse tot 50 kilogram, waarbij Silvan Bulthuis en Djemen Hogerman te finale wisten te bereiken die beslist werd in het voordeel van Djemen Hogerman.

Veertien deelnemers deden er mee in de gewichtsklasse tot 55 kilogram. Corné Dijkstra werd hier de kampioen.

De gewichtsklasse tot 60 kilogram telde 7 deelnemers. Tjuck Kingma werd hier de districtskampioen.

In de gewichtsklasse tot 66 en plus 66 kilogram waren er respectievelijk 5 en 3 deelnemers. Deze werden dus in het poulesysteem gespeeld, waarbij Bram v.d. Elst kampioen werd in de tot 60 klasse en Almar van der Wekken in de plus 66 klasse.

Daarna waren de meisjes aan de beurt. Zij streden in 8 verschillende poules om een plaats op het NK in Eindhoven op 7 maart. De helft van de poules werd gespeeld in dubbele eliminatie en de andere helft in het poulesysteem.

In de lichtste klasse (-36 kilogram) waren er 4 deelnemers en werd Annabel Weber kampioen.

Er waren 6 deelnemers in de gewichtsklasse tot 40 kilogram, hier werd lLsa Zhang kampioen. Ook de gewichtsklasse tot 44 kilogram telde 6 deelnemers. Esmee Vos wist de finale op haar naam te zetten. Vijf deelnemers waren er in de klasse tot 48 kilogram, die uiteindelijk werd gewonnen door Iris Westerhof. De poule tot 52 kilogram telde weer 6 deelnemers. Emma de Wal nam het in de finale op tegen Savannah Luttje en wist de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De drie laatste poules (-57, -63 en +63 kg.) waren weer kleinere poules. Marin Visser, Annelie Bultena en Leonie Sok werden districtskampioenen.

klik hier voor de volledige uitslag en klik hier foor de foto's

Na de uitstekend verzorgde lunch was het de beurt aan de jongens en meisjes tot 12 jaar. Voor hen wordt er nog geen Nederlands kampioenschap georganiseerd, maar voor de eerste 4 winnaars in elke poule was er een uitnodiging om mee te doen met de District Wedstrijdtraining in Assen.

In 18 poules, waarvan sommige gemengd waren, werd er gestreden om de hoogste plaatsen. Voor de uitslag klik hier

Voor de foto’s klik hier

 

 
16-3-2018  |  Wubbo Zuidland (86), judotrainer bij Judoschool Bakker in Groningen, over Veteranenjudo
27-2-2018  |  Robin Neef, kandidaat-lid districtsbestuur
25-2-2018  |  Districtskampioenschappen in Kollum
18-2-2018  |  Dit jaar nog geen controle bij NK-18 op blauw judopak en/of rugembleem
12-2-2018  |  Eduard Kleinlugtenbelt (42) uit Lutten over zijn kandidatuur als portefeuille- houder Leden- en Wedstrijdzaken in onze bondsraad.
9-2-2018  |  District Leden Vergadering op 1 maart 2018
4-2-2018  |  Herintreder Wim Boer (57) uit Norg over zijn kandidatuur voor penningmeester van het JBN district Noord Nederland (NN)
19-1-2018  |  Verschraling aantal senioren wedstrijdjudoka’s
16-1-2018  |  Judoka's aanmelden via mijn JBN.nl
5-1-2018  |  Applicatiecursus 27 januari 2018

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg