Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
5-4-2015
Bijzondere promoties en waarderingen bij NK-18

Op zaterdag 4 april werd in Leek het Nationale Kampioenschap voor judoka’s tot 18 jaar gehouden. Ondanks dat er vrij laat werd besloten om, vanwege capaciteitsproblemen, dit NK van Emmen naar Leek te verplaatsen, wisten veel belangstellenden de weg naar de hal in Leek goed te vinden.  Er kwamen bijna 1000 bezoekers kijken naar de verrichtingen van de judoka’s. Kijk voor de uitslagen op de hoofdpagina en voor de foto’s klik hier.

 

Tijdens dit NK werden er verschillende mensen in het zonnetje gezet. Julia Dijkstra, die bij dit NK een mooie 2e plaats wist te behalen, kreeg vanwege haar goede prestaties bij het NK-21 eerder dit jaar een bijzondere promotie uitgereikt tot 1e dan. Aan Larissa Groenwold werd een bijzondere promotie tot 2e dan uitgereikt. Zij werd bij 2 opeenvolgende jaren Nederlands Kampioen bij het NK-21.  De promoties werden uitgereikt door Cees Roest, de portefeuillehouder Breedtesport van het districtsbestuur Noord Nederland.

 

Na de lunchpauze werd de in Noord Nederland alom bekende scheidsrechter Harry Boersma gehuldigd. Aan hem werd de allereerste erebadge voor scheidsrechters uitgereikt voor zijn vele verdienstelijk werk bij de DSCJ in Noord Nederland.

 

Tenslotte waren er ook lovende woorden voor Wim Staal. Wim is Lid van Verdienste van de JBN en ook dit jaar heeft hij zich weer bijzonder verdienstelijk gemaakt. Zoals ook in vele voorgaande jaren,  zorgde hij er weer voor dat er een NK gehouden kon worden in Noord Nederland, wat er na de onverwachte en late verplaatsing van Emmen naar Leek niet eenvoudiger op geworden was. Judovereniging Vos had alle voorbereidingen al getroffen en alle vrijwilligers van Judover. Vos hadden hun Paasafspraken  al afgezegd om te kunnen helpen  bij dit NK toen het bericht kwam dat de zaal en tribunecapaciteit te klein zou zijn voor de nieuwe opzet van dit NK. Gelukkig wilden vrijwilligers van Judo Groningen hun afspraken voor het Paasweekend wel omzetten en konden er genoeg vrijwilligers worden gevonden om ook dit jaar weer het NK-18 goed te laten verlopen. Wim werd namens de JBN en het district NN door de portefeuillehouder Wedstrijdzaken van de JBN Ans van de Kerkhof hartelijk bedankt  voor zijn geweldige en belangeloze inzet.

Voor de foto’s klik hier.

 

 
16-1-2018  |  Judoka's aanmelden via mijn JBN.nl
5-1-2018  |  Applicatiecursus 27 januari 2018
19-12-2017  |  Geslaagd voor 3A
28-11-2017  |  Voorlichtingsavond JBN RTC Noord-Oost en Topsport Talentschool Groningen
15-11-2017  |  Opstaptoernooi met Sterke Derk
5-11-2017  |  Herzien besluit trajecten DK-18/-21 en NK's
3-11-2017  |  Applicatiecursus 27 januari 2018!!
28-10-2017  |  Vrijwilliger gezocht: Bondsraadslid Leden- en Wedstrijdzaken JBN-NN
28-10-2017  |  Nieuwe penningmeester ad interim
20-10-2017  |  DK-18 afgelast, NK-21 en NK-18 omgeruild!!

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg