Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
26-9-2015
Natasja Meijer behoudt wereldtitel judo in Amsterdam.

 

 

Natasja Meijer prolongeerde gisteren in Amsterdam haar wereldtitel veteranen met groot succes. De titel die zij vorig jaar behaalde in Malaga moest worden verdedigd in de klasse tot 70 kilo.  

De judoka van Vos had zich door allerlei omstandigheden niet optimaal kunnen voorbereiden. Dat was in haar eerste wedstrijd tegen de sterke Christa Baumgartner uit Zwitserland ook goed te zien. Meijer kon moeizaam door de verdedigende houding van de Zwitserse heen komen. Dat resulteerde in een straf tegen voor inactief judo. Pas dertien seconden voor einde wedstrijd werd een opening gevonden waar dan ook direct gebruik van werd gemaakt met een prima uitgevoerde werptechniek en daarmee ippon scorend.

De volgende wedstrijd was tegen Veronique Diebolt uit Frankrijk. De Franse judoka was zeer gebrand op revanche omdat zij in Malaga de finale van Natasja Meijer had verloren. Met felle aanvallen en technisch heel goed judo wist de ex topjudoka Meijer te werpen met een ippon score.

Omdat zij een wedstrijd had gewonnen kon Natasja toch door naar de kruisfinale als nummer twee. Hier moest gewonnen worden van de andere Franse, Sophie Le Parlour. Met een grote technische vaardigheid wist zij met een schitterend uitgevoerde beentechniek een ippon te scoren. Blijkbaar was dit nodig om haar mentaal weer op te peppen en, zoals zij tegen haar coach Jacob Vos vertelde, helemaal klaar te zijn voor de finale.

Deze ging opnieuw weer tegen Veronique Diebolt die de andere wedstrijd in de kruisfinale van Nicole Niemeijer uit Duitsland ook met ippon had gewonnen. De ijzersterke mentaliteit van Meijer gaf de doorslag en de wil om te winnen straalde zij ook uit. Binnen een minuut stond Diebolt op achterstand met een half punt. Haar aanvallen begonnen slordig te worden en dat moet je tegen Natasja Meijer niet doen.

Met een formidabel overname werd Diebolt met ippon verslagen en was de vreugde over het opnieuw behalen van de wereldtitel bijzonder groot.

Wat een klasse voor de 38 jarige Meijer, die met twee opgroeiende kinderen, toch nog veel tijd steekt in haar trainingen en training geven, chapeau.

Zaterdag 10 oktober gaat zij meedoen aan de open Drentse judo kampioenschappen welke in sporthal Angelslo te Emmen worden gehouden.

 

 

 

 

 
18-3-2018  |  Districtskampioenschap tot 15 jaar
16-3-2018  |  Wubbo Zuidland (86), judotrainer bij Judoschool Bakker in Groningen, over Veteranenjudo
27-2-2018  |  Robin Neef, kandidaat-lid districtsbestuur
25-2-2018  |  Districtskampioenschappen in Kollum
18-2-2018  |  Dit jaar nog geen controle bij NK-18 op blauw judopak en/of rugembleem
12-2-2018  |  Eduard Kleinlugtenbelt (42) uit Lutten over zijn kandidatuur als portefeuille- houder Leden- en Wedstrijdzaken in onze bondsraad.
9-2-2018  |  District Leden Vergadering op 1 maart 2018
4-2-2018  |  Herintreder Wim Boer (57) uit Norg over zijn kandidatuur voor penningmeester van het JBN district Noord Nederland (NN)
19-1-2018  |  Verschraling aantal senioren wedstrijdjudoka’s
16-1-2018  |  Judoka's aanmelden via mijn JBN.nl

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg