Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
11-10-2015
Viering 60-jarig jubileum JBN NN groot succes

 

Op zaterdag 31 oktober werd in Norg het 60-jarige bestaan van het district Noord Nederland van de Judo Bond Nederland gevierd. Dit werd gedaan met een district Budodag, waarbij alle budosporten van de JBN aan bod kwamen. Er waren ondermeer een Opstaptoernooi, stoeispelletjes en proefles Judo, verschillende katastages en –demonstraties in de 3 sporten binnen de JBN, een Scheidsrechterscafé, verschillende presentaties, een theorie en praktijkles in het Athletic Skills Model en een groot Springkussen. 

Direct na het openingswoord van districtsvoorzitter Dirk Pool werd er door de voorzitter van de judovereniging Borger namens een groot aantal judoclubs een cadeau overhandigd in de vorm van een symbolisch erepodium met een envelop om dit erepodium naar eigen wens te laten maken.

 

Na dit officiële gedeelte werd het Opstaptoernooi geopend door Sterke Derk en scheidsrechter Rob Nieuwenhuis. In deze komische act werden de wedstrijdregels uitgelegd aan de 230 deelnemende (beginnende) judoka’s die een groot gedeelte van de dag in de sportzaal hun wedstrijden deden

In een andere zaal werden er de gehele dag door mooie stages in de 3 sporten Judo, Jiu-Jitsu en Aikido  gegeven en in de zitkuil was er een diapresentatie over 60 jaar JBN NN en een Scheidsrechterscafé, waarin men vragen kon stellen aan scheidsrechters over de regels van het wedstrijdjudo en was er een quiz over het wedstrijdreglement

In de pauze van het Opstaptoernooi werden er met muziek en in de schijnwerpers spectaculaire demonstraties gegeven van het Jiu-Jitsu en Aikido waar iedereen ademloos naar zat te kijken. Zo zag men ook weer eens een hele andere kant van de budosporten van de JBN.

Ook werd er een theorie- en praktijkles gegeven in het Athletic Skills Model, ASM gaat in op verschillende fasen van de groeispurt en het trainen van coördinatie, kracht, balans en flexibiliteit, gericht op het judo. 

De vriendjes, vriendinnetjes en broertjes en zusje van de budoka’s werden ook niet vergeten en ook voor hen was er iets te doen. In een aparte zaal werden er op verschillende tijden stoei- en spellessen gegeven en buiten stond er een groot springkussen opgesteld waar ze naar hartelust op konden spelen, glijden en klauteren.

De Budodag was zeer succesvol in de ogen van het Districts Bestuur, “We hebben veel positieve reacties ontvangen en zullen kijken of we er op een of andere manier vervolg aan kunnen geven in de nabije toekomst”

Voor meer foto’s van dit gebeuren klik  hier, hier en hier

 

 

 
15-11-2017  |  Opstaptoernooi met Sterke Derk
5-11-2017  |  Herzien besluit trajecten DK-18/-21 en NK's
3-11-2017  |  Applicatiecursus 27 januari 2018!!
28-10-2017  |  Vrijwilliger gezocht: Bondsraadslid Leden- en Wedstrijdzaken JBN-NN
28-10-2017  |  Nieuwe penningmeester ad interim
20-10-2017  |  DK-18 afgelast, NK-21 en NK-18 omgeruild!!
9-10-2017  |  Geslaagden scheidsrechters niveau 3B
7-10-2017  |  Inspirerende inspraakavond
1-10-2017  |  Geslaagde vrijwilligersavond voor districtsvrijwilligers
25-8-2017  |  Technische dag scheidsrechters en coaches

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg