Nederlands     English
JBN Home
Home
Nieuws
Organisatie
Aanvraag formulieren
Judo
Jiujitsu
Aikido
Agenda
Verenigingsadvisering
Aangepast judo
 
 
26-4-2018
Roel van Alff (64). Voorzitter Dan Graad Commissie Judo Noord Nederland 5e Dan en auteur van het boek 100 keer kantelen

Ik ben al meer dan 55 jaar actief in onze mooie sport en reeds geruime tijd voorzitter van de Dan Graad Commissie Judo (DGCJ). De huidige leden van de commissie zijn Peter Baas, Colin Kist, Jeroen Scholma en secretaris Henk van der Tuin. Een mooie commissie met veel expertise van het Judo in de breedste zin van het woord. Wij voeren het technische beleid uit dat de Nationale Dan Graad Commissie Judo bepaalt. Gelukkig maken wij deel uit van het technische beleid en bepalen samen wat er zou moeten worden veranderd. Twee maal per jaar hebben de districten overleg met de NGCJ. Tevens wonen wij de Nationale examinatoren training bij. Onze taak is twee maal per jaar een districts examinatoren training te geven, zodat alle examinatoren bij blijven met de technieken. Alle kandidaten die voornemens zijn examen te doen voor 1e t/m 3e Dan komen hun judotechnische vaardigheden demonstreren welke wij beoordelen. Gelukkig gaat het technische pijl in ons district goed omhoog en doen wij landelijk zeker niet onder ten opzichte van andere districten. Tevens geven wij advies en dragen kandidaten aan inzake erepromoties en werken nauw samen met Cees Roest, portefeuille houder breedtesport van ons district. De minimumeis om toe te treden tot onze commissie is Judoleraar B en minimaal 4e Dan alsook in het bezit te zijn van een examinatoren licentie. Om in aanmerking te komen als examinator zijn de minimumeisen Judoleraar B, 3e Dan judo, en te beschikken over een examinatoren licentie.  Als commissie houden wij ons voor transparant te zijn en derhalve staan wij open voor stage plaatsen voor die judoka’s die de opleiding Judoleraar B volgen.

J.M.

 

 

 
19-5-2018  |  Wedstrijdjudoka Marit Kamps (17) uit Assen, een sterke talentvolle kampioene met ambitie
8-5-2018  |  Thea Huizinga ( 65),secretaris Judovereniging Jigotai uit Diever:
23-4-2018  |  10e Drie Sporten Stage 17 juni 2018
13-4-2018  |  Wim Staal (81), lid District Wedstrijd Organisatorische Commissie Nationale Kampioenschappen Judo (DWOC-NK), over het NK D en H – 15 jaar in Leek.
9-4-2018  |  Geslaagd NK-15 met bijzondere promotie voor Margriet Bergstra
5-4-2018  |  EHBO-ers Dick Nijboer (60) en Dini Ploeg (27) over hun werk tijdens districtskampioenschappen judo. Ditmaal het DK –15 jaar in Roden.
26-3-2018  |  Johan de Groot (59), secretaris Judovereniging Chi-Do Roden en intermediair bij het DK Dames en Heren -15 in Roden
18-3-2018  |  Districtskampioenschap tot 15 jaar
16-3-2018  |  Wubbo Zuidland (86), judotrainer bij Judoschool Bakker in Groningen, over Veteranenjudo
27-2-2018  |  Robin Neef, kandidaat-lid districtsbestuur

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg