Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
FAQ

Hieronder vind u de algemene veel gestelde vragen. Klik hier voor veelgestelde vragen voor sporters en ouders.

Wat is een Regionaal Talentcentrum?
Het RTC biedt de talentvolle judoka vanaf de leeftijd van 12 jaar een aanvullend trainingsprogramma van de JBN aan. De talentvolle judoka krijgt dagelijks een trainingsprogramma aangeboden die op zijn/haar studie wordt aangepast. Alle faciliteiten bevinden zich op maximaal twintig minuten afstand van elkaar, waardoor de judoka hun dag beginnen met sport, vervolgens met studie en afsluiten met sport.

Wat is de landelijke opleidingsstructuur?
Het RTC is een belangrijk onderdeel in de landelijke opleidingsstructuur. Het beoogd resultaat van een goede landelijke opleidingsstructuur is een consistent en hoogwaardig opleidingstraject tot topjudoka, de zogeheten ideale route van talent naar de top. Per leeftijdsfase is onderscheid gemaakt in het trainingsaanbod.

Wordt er een topsport-/talentenstatus toegekend aan deelnemers verbonden aan een RTC?
In de huidige structuur worden talenten statussen primair toegekend door NOC*NSF op basis van bepaalde criteria die veelal te maken hebben met specifieke prestaties. In overleg met NOC*NSF zullen de criteria worden geƫvalueerd en op basis van de nieuwe NTC-/RTC-structuur al dan niet door NOC*NSF worden bijgesteld.

Waar kan ik met vragen terecht?
Mocht uw vraag niet in deze rubriek staan, dan kunt u uw vraag mailen naar topjudo@jbn.nl. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie. Ook zullen we deze rubriek steeds bijwerken met vragen die bij ons binnenkomen. 
 

 
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors