Nederlands     English
Home
Nationale Budodag
Vereniging van het jaar
Wereldrecordpoging judo
The Hague Grand Prix
Nationale Sportweek
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Nationale selectie
RTC
Begeleiding
Talentontwikkeling
Talententraining Gelderland
Meerjaren Opleidingsplan Judo
Antidoping
Video
Arbitrage
Judolink
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
NK
AVG
 
 
Talentontwikkeling

De Judo Bond Nederland is in staat geweest in de afgelopen periode een hoge positie in het internationale Judo te bereiken. Het is een belangrijke doelstelling van de Judo Bond Nederland om deze positie te handhaven en waar mogelijk verder te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is te zorgen voor een compleet ontwikkelingstraject van beginnend talent tot aan de internationale top. Essentieel daarbij is dat we in staat zijn talent tijdig te signaleren en dat we voor iedere sporter de omstandigheden kunnen creëren die nodig zijn om zich optimaal te ontwikkelen.

Binnen de JBN kent men Nationale Kampioenschappen in de leeftijd van 12-15 jaar, dit is de jongste leeftijdsklasse met een Nationaal Kampioenschap. De voorrondes voor deze NK worden gevormd door de diverse districtskampioenschappen (zeven in totaal). Per district plaatsen de eerste 4 judoka’s per gewicht zich voor de NK. De laatstejaars medaillewainnars van dit NK worden uitgenodigd voor de talententrainingen die worden gegeven op de vier Judo Topsport Steunpunten. 

Voor de leeftijdsklasse -18 en -21 organiseert de JBN een Nederlands Kampioenschappen. De voorrondes voor deze NK's worden gevormd door de diverse districtskampioenschappen (zeven in totaal). Per district plaatsen de eerste 2 judoka’s per gewicht zich voor de NK.
De deelnemers aan de NK-18 en NK-21 worden uitgenodigd voor de talententrainingen die worden gegeven op de vier Judo Topsport Steunpunten.
De medaillewinnaars van de NK-18 en NK-21 worden uitgenodigd voor de kernploegtrainingen in Nieuwegein.

Ten behoeve van de uniformiteit is een opleidingsvideo/-dvd ontwikkeld welke een leidraad vormt voor het sporttechnische beleid (basisjudo) dat aan bod dient te komen tijdens de talententrainingen.

 

 
» Talentenlijst judo
» Criteria talenten status 2016
» Criteria talenten status 2016-2017
Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors