Nederlands     English
Home
Keurmerk
Nieuws
Organisatie
Reglementen (BondsV.)
Judo
Geschiedenis
Examens
Aangepast judo
Kata
Veteranen
Nieuws
Evenementen
Judo in de zorg
Jiujitsu
Aikido
Topsport
Topsport | RTC
Arbitrage
Servicedesk
Opleidingen
Evenementen
Toernooioverzicht
Verenigingsadvisering
Webshop
Contact
Leraren database
Mattenwagens
Partners
 
 
Veteranen

Beste Budo Veteranen,

Op de "Nieuws" en "Evenementen" pagina's treft u informatie betreffende:

- Budo veteranen in het algemeen

- Judo, Jiu Jitsu en Aikido trainingen en toernooien in Nederland

- Formulieren en wetenswaardigheden over de internationale toernooien, zoals de EK en WK judo en Jiu Jitsu en Aikido trainingen voor veteranen

- De Budo veteranendagen landelijk en in de districten

Binnen de JBN is gesignaleerd, dat er een uitstroom is van ex-wedstrijd Judoka / Jiu Jitsuka Aikidoka en Veteranen Budoka’s van 30 jaar en ouder. Het blijkt, dat deze groep Budoka het onvoldoende interessant vindt om lid te blijven van de JBN en in sommige gevallen, het ook niet meer interessant vindt om een Budosport te beoefenen. Om hier verandering in te brengen is de Nationale Veteranenwerkgroep (NVWG) opgericht.

 

Nationale Veteranenwerkgroep (NVWG)
In de nationale werkgroep zijn de volgende personen werkzaam :
Willem van Boesschoten, Lex van Heumen, Dick Mulder, Albert te Pas en Wim Lindemans.

De NVWG is nu een onafhankelijke werkgroep die in de toekomst onder de breedtesport wordt gefaciliteerd door de JBN. Dit is mogelijk gemaakt mede door advies van externe adviseurs van de JBN en NVJJL, Richard de Bijl en Ad Rebel.

De NVWG heeft zich als doel gesteld om :

- Voormalige nationale en internationale wedstrijd Budoka binnen de JBN meer landelijke bekendheid te geven.

- Ook niet-wedstrijd Budoka voor de sport te behouden en/of weer enthousiast te maken voor de Budo-sport. Binnen deze groep zitten veel voormalige judo, jiu jitsu en aikido leiders en trainers en vele veteranen die een Budo-sport dagelijks tot wekelijks hebben beoefend.

Om deze doelstelling te bereiken organiseert de NVWG tentoonstellingen, workshops bijeenkomsten voor Budoveteranen in alle JBN districten en geeft medewerking en/of neemt deel in de organisatie van diverse JBN en NVJJL activiteiten. Tevens zal gestreefd worden naar het mogelijk maken van een Landelijk Veteranen Platform binnen de JBN organisatie, welke naast het belang voor de breedtesport, ook inzetbaar is bij diverse evenementen zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse JBN-Budodag.

Bij alle voorstellen met betrekking tot veteranenactiviteiten zal rekening worden gehouden met het belang van de JBN, de NVJJL en het Veteranen Platform. Binnen de JBN zal een structuur worden opgezet die het Veteranen Platform, volgens de richtlijnen van de JBN vertegenwoordigt. Het is de intentie dat de NVWG, als werkgroep na verloop van tijd (in 2016) vervangen zal worden door de Nationale Veteranen Commissie.

Op nationaal gebied wordt er sinds 2011 jaarlijks een veteranentoernooi georganiseerd. Vanaf 2014 wordt het toernooi georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Judo Bond Nederland en geldt dit toernooi tevens als Nederlands kampioenschap.

Op internationaal gebied worden er binnen de EJU en IJF door de diverse nationale bonden internationale master & veteranen toernooien georganiseerd die een open inschrijving kennen. Kijk voor meer informatie over deze toernooien op de volgende website:http://www.ijfveterans.com/

U kunt kosteloos lid worden van de NVWG door uw gegevens, zoals hieronder vermeld, op te sturen naar Budoveteranen@gmail.com.

Meer informatie kan bekeken worden op de Nationale Veteranenwerkgroep site van Facebook en onderstaande bijlagen.

 

 

 

poster nvwg.jpg
het beeld van de veteraan.jpg
 

 

Districten
Noord Nederland
Zuid Holland
Noord Holland
Midden Nederland
Oost Nederland
Zuid Nederland
Limburg
Sponsors